Program

VÅRENS PROGRAM 2018

Varmt välkommen att anmäla dig!

LUNCHKONSERT MED INGAHLILL WAGELIN

"Allt jag ägde" Älskade Karin Boye i ord och ton

tisdag 27 mars kl 12.00

 

Vårens andra lunchkonsert gästas av för oss kända ansikten! Ingahlill Wagelin som bjuder på välkända ord och toner, ackompanjerad av Per Larsson på piano och Viktor Turegård på bas.

 

Det bjuds på soppa för magen och underhållning för själen.

 

Anmälan till lunchkonserterna görs på telefon 070-300 59 47 eller här på sidan.

Kostnad: 120:- inkl sopplunch, betalas på plats.

 

Lunchkonserterna är ett samarrangemang med GöteborgsOperan.

 

TILL MIN MORMOR

En välgörenhetskonsert till förmån

för Bröstcancerfonden

tisdag 10 april kl 19.00 - obs tiden!

 

”Jag arrangerar denna konserten för att hylla min mormor och andra kvinnor som drabbats av bröstcancer. Ni som kämpar och har kämpat! Det blir en kraftfull kväll med sång och musik med mig och mina kompisar från musikgymnasiet och så gästas vi även av sånggruppen Hot Lips.

Ellen Nyman, elev vid Musikgymnasiet i Skövde.

 

TeaterVännerna stöttar denna konsert och hjälper till med det vi kan.

Kostnad: 150:-

 

Alla intäkter går till Bröstcancerfonden!

Anmälan: 070 - 300 59 47 eller här till höger.

 

 

 

 

 

ÅRSMÖTE med underhållning

tisdag 17 april kl 18.30

 

Traditionsenligt bjuder Teatervännerna i Skaraborg alla medlemmar till årsmöte i april. Och precis som vanligt blir det förutom förhandlingar också lättare förtäring och underhållning. I år är det Göteborgsoperans nya verkställande direktör Christina Björklund som gästar årsmötet.

 

Hon tillträdde den 1 oktober 2017 och ska ge sin syn på Göteborgsoperan i allmänhet och Skövdescenen i synnerhet, både i nutid och i framtid.

 

”Mats Ljung från skratt till tårar” heter programpunkten som avslutar årsmötet. Mats Ljung var bondsonen och skolläraren som blev Skaras okrönte revykung. Hans karriär startade i slutet av 1970-talet och avslutades när han avled sommaren 2001. Han medverkade i flera TV-program och hans oerhört populära nyårsrevyer i Skara hade ibland över 40 000 besökare. Mats Ljung spelade även revy på Lisebergsteatern tillsammans med bland andra Laila Westersund och Stefan Ljungqvist.

 

Det är Ingvor Ljung som på ett personligt sätt berättar om livet med sin man Mats. Trubaduren Thomas Landahl sjunger ett axplock ur Mats stora produktion av visor och texter på ett roligt och finstämt sätt.

 

Fri entré, föreningen bjuder på fika!

OBS obligatorisk anmälan 070 - 300 59 47 eller här på sidan.

 

 

.

 

LUNCHKONSERT

Inte bara Bernstein!

Tisdag 24 april kl 12.00

 

Kända musikal låter med operans musikalartister.

 

Det bjuds på soppa för magen och underhållning för själen.

Anmälan till lunchkonserterna görs på telefon 070-300 59 47 eller här på sidan.

 

Kostnad: 120:- inkl sopplunch, betalas på plats.

 

Lunchkonserterna är ett samarrangemang med GöteborgsOperan.

 

 

 

GENOMFÖRDA AKTIVITER 2018, här nedan

”MAN SKA ICKE VARA ÅTERHÅLLSAM DÅ MAN LJUGER” tisdag 23 januari kl 18.30

En fullkomligt sann och oinskränkt lögnaktig berättelse om författaren

och ledamoten av Svenska Akademin Torgny Lindgrens författarskap.

Såsom den berättas, med inspiration av Torgny Lindgrens texter,

av den sanningssökande berättaren Gunnar Eklund.

Skådespelaren Gunnar Eklund är uppväxt i Skellefteå, utbildad på scenskolan i Malmö. Han har arbetat på Västerbottensteatern och på Norrbottensteatern. Sedan sommaren 1991 bor och arbetar Gunnar i Umeå. Som frilansande skådespelare och regissör jobbar han med egna produktioner och med olika teatrar. Han har också medverkat i ett flertal uppläsningar i radio och i radioteater.

- Jag har under mina 30 år som skådespelare undersökt och försökt utveckla förhållandet mellan teater och berättande. Jag tycker att förmågan att berätta en god historia också är grunden för bra teater.

En väl framförd berättarföreställning gör publiken medskapande och ger dem möjlighet att skapa sina egna bilder. Torgny Lindgrens förmåga att skapa berättelser i den muntliga berättartraditionen och samtidigt fylla dessa med ett flertal underliggande betydelser gör hans berättelser fantastiskt bra och tacksamma att använda i berättarteater. Säger Gunnar Eklund.

 

 

EVIGT TAUBE

onsdag 14 februari kl 18.30

 

En föreställning där de båda svenska kulturikonerna Evert och Sven-Bertil Taube samtalar om livet och skapandet. Samspelet mellan Evert och hans son sker genom en livfull, saklig och humoristisk dialog, samtidigt som de – framförallt Sven-Bertil – sjunger ett stort antal av pappa Everts mest kända och älskade visor.

 

"Evigt Taube" är en underhållande, komisk och informativ musikteaterföreställning. Evert, som gestaltas av Dan Nerenius, försvarar sitt epitet som skriftställare och med sin elegans och sång påvisar Sven-Bertil, här i form av Ole Moe som ackompanjerar sångerna på gitarr, hans storhet som vispoet.

 

Ole Moe startade en gång i världen i en popgrupp i Trollhättan och har bland annat hunnit med att vara krogtrubadur, föreläsare och underhållare. Dan Nerenius är skådespelare och regissör.

 

Tillsammans har de tidigare gästat TeaterVännerna med föreställningen "I ljuset av två stora A:n" där Björn Afzelius sånger möter Kent Anderssons texter.

 

Kostnad: 180:-, inklusive lättare förtäring..

 

LUNCHKONSERT

tisdag 27 februari kl 12.00

Göteborgsoperans satsning på lunchkonserter på Skövdescenen har blivit mycket uppskattad och därför är vi väldigt glada över att det samarbetet mellan operan och TeaterVännerna fortsätter under våren 2018. Vårens program för lunchkonserterna är ännu inte helt klart, men kommer att finnas här på hemsidan så snart det är det.

 

Det bjuds på soppa för magen och underhållning för själen.

Anmälan till lunchkonserterna görs på telefon 070-300 59 47 eller här på sidan.

 

Kostnad: 120:- inkl sopplunch, betalas på plats.

Lunchkonserterna är ett samarrangemang med GöteborgsOperan.

 

 

TeaterVännerna i Skaraborg

070 - 300 59 47

SÅNGGLÄDJE MED NEGAR OCH LOWE

torsdag 15 mars kl 18.30

 

I programmet ”Sångglädje” får vi möta sopranen Negar Zarassi och pianisten Lowe Pettersson i en personlig och emotionell konsert med stor musikalisk variation: opera, musikal, visor och jazz!.

 

Negar Zarassi, med en varm och expressiv röst, är en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Hennes glädjesprudlande personlighet smittar av sig på de som träffar henne och att hon älskar att sjunga är det ingen som kan tvivla på! Hon har varit engagerad som solist på Malmö Opera och anlitas flitigt som konsertsångerska runt om i Sverige.

 

Lowe Pettersson är en av Västsveriges bästa ackompanjatörer, mycket uppskattad av sina kollegor för sin mjuka följsamhet och musikalitet. Hans spel är elegant och uttrycksfullt och han rör sig med lätthet mellan olika genrer. En mycket omtyckt pianist av sin publik och även artister som Birgitta Ulfsson, Stina Ekblad och Mats Persson.

 

 

 

Kostnad: 180:-, inklusive lättare förtäring. Betalas på plats.